Gebruik

Voor welk gebruik zijn de kachels geschikt?
De Winnerwell kachels zijn bedoelt voor recreatief gebruik in tent of voortent of een andere plek met goede ventilatie. De kachels zijn niet geschikt voor residentieel gebruik.  

Indien de tent waarin de kachel geïnstalleerd wordt voorzien is van een doorvoer speciaal voor een kachelpijp, dan is vaak enkel een dubbelwandige pijp voldoende ter bescherming van het tentdoek. Indien de kacheldoorvoer nog gemaakt moet worden, dan raden we ten zeerste aan om een flashing kit in combinatie met een dubbelwandige doovoer te gebruiken. 


Hoe ver moet de kachel van het tentdoek af staan? 
De Winnerwell kachels geven van alle zijden warmte af, dus ook van de achterkant. Om beschadiging en/of verbranding van je tentdoek te voorkomen, dient minimaal 60 cm te zitten tussen het doek en de achterkant van de kachel. Tussen de kachel en doorvoer dient ook minimaal 60 cm te zitten. Let op, de doorvoer dient voorzien te zijn van een flashing kit en dubbel/driedubbel wandige pijp. 
 

Wat is het vermogen van de kachel?
Standaardtestmethodes zijn voor de Winnerwell kachels zijn niet voorhanden.
Een grove indicatie kan wel worden gegeven. Bij efficiënt stoken (gebruik van droog hout, weinig rook en weinig as), dan is het rendement ongeveer 3,5 Kwu bij het verstoken van 1 kg hout. 

 

Welke brandstof gebruik ik?
In de Winnerwell kachels dient uitsluitend droog hout gestookt te worden. Parafineblokken, turf en/of geperste blokken zoals bruinkool dienen vermeden te worden.
 

Hoe maak ik de kachel aan?
De meest schone en efficiënte manier om een kachel aan te maken, is via de TopDown methode. Aan het begin is het even oefenen, maar bij de TopDown methode heb je het minst last van rook en daarmee een veel effeciëntere en schone verbranding. Ook heb je op deze manier weinig omkijken bij het opstarten; je hoeft namelijk niet zelf telkens grotere houtjes toe te voegen. 

Probeer (kranten)papier te vermijden om de kachel te starten. Papier heeft de neiging om te gaan dwarrelen en daarmee vergroot je de kans dat stukken papier door de pijp omhoog vliegen en het tentdoek beschadigen. Gebruik om je hout aan te maken aanmaakblokjes, berkenschors (alleen van dode bomen) of Syttis bollen
 

Hoeveel pijpdelen en accessoires  heb ik nodig?
Dit is uiteraard afhankelijk van de hoogte van je tent en waar je doorvoer hebt of wilt hebben. In regel adviseren wij dat de vonkenvanger minimaal 50 cm. boven de tent dient uit te steken. Gebruik eventueel extra pijpdelen (lang of kort) om de dubbelwandige doorvoer op de juiste hoogte te laten uitkomen. 
 

Kan ik op de kachel koken?
Ja dat kan zeker.  Alle pannen en ketels kunnen gebruikt worden, mits ze een vlakke bodem hebben.

 

 

© 2019 - 2024 Winnerwell | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel